gastro postao
Recept za tjesteninu poznatog svjetskog kuhara Rudolpha van Veena
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1061
Potrebno vam je
- 300 g tjestenina s jajima
- 100 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 žlica ulje maslinovo
- 250 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom patlidžan
- 300 g šunka, mršava
- 250 ml vrhnje kiselo (12% masti)
- 1 kom mozzarella
- sol
- papar
Priprema
- Skuhajte tjesteninu, a u drugom loncu skuhajte brokulu oko pet minuta dok ne bude "al dente". Ocijedite. Ogulite i nasjeckajte luk, kao i češnjak. Zagrijte malo ulja u tavi pa pržite luk i češnjak oko tri minute.
- Narežite gljive, patlidžan i šunku na kockice. Stavite na tavu i pržite na srednjoj vatri oko pet minuta. Dodajte vrhnje u tavu i pustite da se pirja oko pet minuta. Izrežite mozzarellu na komade pa s brokulom dodajte u posudu i dobro promiješajte. Neka se pirja oko dvije minute.
- Posolite i popaprite. Razdijelite tjesteninu na tanjure i žlicom na vrhu ukrasite povrćem.
Izvor Skuhatćute