Ljenčine, pozor: Kruh koji se ne mijesi!

Kucamo na vrata zaboravljenih recepata - bezglutenska varijanta vrlo popularnog i izuzetno mekanog, mirisnog i ukusnog kruha
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

domaće je najbolje Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti

Potrebno vam je

  • 150 g rižinog brašna
  • 150 g prosenog brašna
  • 150 g kvinoja brašna
  • 50 g tapioke
  • 0.25 mala žlica suhog kvasca
  • 1 mala žlica soli
  • 450 ml vode

dašak egzotike Tradicionalan gruzijski nadjeveni kruh - Khachapuri

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i kvasac pa umiješajte vodu. Nemojte mijesiti, nego pomiješajte kuhačom tek toliko da se sastojci povežu. Tijesto ostavite da se diže pokriveno plastičnom folijom oko 12 sati. Gotovo tijesto dosta je mekano.
  2. Nakon što je odstajalo, tijesto lagano preklopite lopaticom za tijesto sa svih strana prema sredini. Ostavite da se diže još dva sata.
  3. Pećnicu zagrijte na 220 °C. U pećnicu stavite i posudu u kojoj namjeravate peći. Neka se grije 15-30 minuta (ovisno o debljini posude).
  4. Tijesto prebacite u zagrijanu posudu i pecite 30 minuta poklopljeno te oko 15 minuta otklopljeno.
  5. Ovaj kruh je dosta mekan i nemoguće ga je oblikovati. Stoga ga ujutro lagano preklopite sa svih strana i, nakon što odstoji još dva sata, lopaticom za tijesto prebacite u vruću posudu.

Za svako doba Mek i sočan: Kruh s limunom i makom

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr