Recepti 04. svibnja 2017.

Ljenčine, pozor: Kruh koji se ne mijesi!

Kruh koji se ne mijesi
gastro postao gastro.24sata.hr
Kucamo na vrata zaboravljenih recepata - bezglutenska varijanta vrlo popularnog i izuzetno mekanog, mirisnog i ukusnog kruha

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 235

Možda vas zanima... Kukuruzni kruh koji će vas oduševiti Recepti

Potrebno vam je

  • 150 g rižinog brašna
  • 150 g prosenog brašna
  • 150 g kvinoja brašna
  • 50 g tapioke
  • 0.25 mala žlica suhog kvasca
  • 1 mala žlica soli
  • 450 ml vode
Možda vas zanima... Tradicionalan gruzijski nadjeveni kruh - Khachapuri Recepti

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, sol i kvasac pa umiješajte vodu. Nemojte mijesiti, nego pomiješajte kuhačom tek toliko da se sastojci povežu. Tijesto ostavite da se diže pokriveno plastičnom folijom oko 12 sati. Gotovo tijesto dosta je mekano.
  2. Nakon što je odstajalo, tijesto lagano preklopite lopaticom za tijesto sa svih strana prema sredini. Ostavite da se diže još dva sata.
  3. Pećnicu zagrijte na 220 °C. U pećnicu stavite i posudu u kojoj namjeravate peći. Neka se grije 15-30 minuta (ovisno o debljini posude).
  4. Tijesto prebacite u zagrijanu posudu i pecite 30 minuta poklopljeno te oko 15 minuta otklopljeno.
  5. Ovaj kruh je dosta mekan i nemoguće ga je oblikovati. Stoga ga ujutro lagano preklopite sa svih strana i, nakon što odstoji još dva sata, lopaticom za tijesto prebacite u vruću posudu.
Možda vas zanima... Mek i sočan: Kruh s limunom i makom Recepti

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.