Kunić u mediteranskom povrću

Španjolci su poznati da vole služiti zečetinu u dosta jela nacionalne kuhinje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 550

Potrebno vam je

  • 1200 g zec divlji
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom crvena paprika
  • 200 g tikvice, zelene
  • 200 g patlidžan
  • 1 kom komorač, glavica
  • 100 g bademi,mljeveni
  • 1 list lovorov list
  • ružmarin
  • svježi timijan
  • motar
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom feferon
  • osmogulj

Priprema

  1. Zeca izrežemo na manje komade.
  2. Povrće operemo i narežemo na veće kocke, začinimo solju i paprom i uljem te pečemo u poklopljenoj vatrostalnoj posudi 45 min na 165celzijevih stupnjeva
  3. Dodamo povrće, bilje i bademe te još pečemo 45 min na 165 stupnjeva.

Izvor Berislav Lacković

Posjeti Gastro.hr