gastro postao
Španjolci su poznati da vole služiti zečetinu u dosta jela nacionalne kuhinje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 550
Potrebno vam je
- 1200 g zec divlji
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom crvena paprika
- 200 g tikvice, zelene
- 200 g patlidžan
- 1 kom komorač, glavica
- 100 g bademi,mljeveni
- 1 list lovorov list
- ružmarin
- svježi timijan
- motar
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom feferon
- osmogulj
Priprema
- Zeca izrežemo na manje komade.
- Povrće operemo i narežemo na veće kocke, začinimo solju i paprom i uljem te pečemo u poklopljenoj vatrostalnoj posudi 45 min na 165celzijevih stupnjeva
- Dodamo povrće, bilje i bademe te još pečemo 45 min na 165 stupnjeva.
Izvor Berislav Lacković
timijan
maslinovo ulje
zečetina
lovorov list
začini
recept
ružmarin
komorač
glavno jelo
Španjolska
večera
jelo od mesa
pečenje
ručak