gastro postao
Španjolci su poznati da vole služiti zečetinu u dosta jela nacionalne kuhinje
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 550
Potrebno vam je
- 1200 g zec divlji
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 kom crvena paprika
- 200 g tikvice, zelene
- 200 g patlidžan
- 1 kom komorač, glavica
- 100 g bademi,mljeveni
- 1 list lovorov list
- ružmarin
- svježi timijan
- motar
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 kom feferon
- osmogulj
Priprema
- Zeca izrežemo na manje komade.
- Povrće operemo i narežemo na veće kocke, začinimo solju i paprom i uljem te pečemo u poklopljenoj vatrostalnoj posudi 45 min na 165celzijevih stupnjeva
- Dodamo povrće, bilje i bademe te još pečemo 45 min na 165 stupnjeva.
Izvor Berislav Lacković