Lagane lazanje

Miješane gljive i tofu odlični su sastojci za lagane lazanje
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 268

Potrebno vam je

  • 150 g tofu
  • 1 žlica parmezan
  • 1 režanj češnjak
  • 50 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 50 g vrganj
  • 1 žlica peršin, list
  • 200 g pelati
  • 200 g mozzarella
  • 6 list zeleno tijesto za lazanje

Priprema

  1. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjava.
  2. Gljive (po vašem izboru) pirjati na malo maslinovog ulja pa ostaviti sa strane.
  3. Tofu usitniti do pirea i dodati mu parmezan i češnjak.
  4. Namastiti posudu za lazanje pa slagati sloj tjestenine (ne mora biti zeleno tijesto), umaka od rajčice, mozzarella sir, gljive i smjesu tofua. Završiti slojem umaka od rajčice i naribanom mozzarellom.
  5. Peći u zagrijanoj pećnici 45 min.
Posjeti Gastro.hr