Leckerli: Pripremite keksiće koje voli cijeli svijet

Thinkstock
Med, bademi, limunova korica, kandirano voće i rum recept su za savršene mirisne blagdanske keksić, koje nećemo odbiti niti sad - pa zahladilo je deset stupnjeva!
Vidi originalni članak

U Švicarskoj ih zovu leckerli, u Njemačkoj lebkuchen dok je u Francuskoj riječ o pain d’épices. Mogu biti u potpunosti meki, u obliku kruha ili pak najhrskaviji keksići koje možete zamisliti. Smjesa od meda, badema, kandiranog voća i začina trpi baš svaki oblik. Pripremite je na način koji baš vama najviše odgovara pa uživajte u sjajnom bogatom desertu.

Odlučite li se na pripremu domaćih kandiranih naranča, svakako se poslužite našim receptom.


Grickajte sezonski Zdravi slatkiši: Kandirane korice omiljenih agruma



Potrebno vam je:

  • 280 g brašna
  • 100 g šećera
  • 2 žlice kandirane naranče
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 1 žličica muškatnog oraščića
  • 1 šalica sjeckanih badema
  • 2 žlice ruma
  • Korica jednog limuna
  • Prstohvat papra
  • Prstohvat mljevenog klinčića

Priprema:

  1. Med i šećer pomiješajte pa stavite na vatru i kuhajte dok se šećer ne otopi. Pazite da med ne zagori.
  2. Maknite s vatre pa dodajte kandirane naranče i koricu jednog limuna.
  3. Ohladite.
  4. U posebnoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i začine.
  5. Ubacite sjeckane bademe i rum u mješavinu s medom pa postepeno dodajte suhe sastojke.
  6. Dobro pomiješajte.
  7. Smjesu prebacite na papir za pečenje po kojem ste lagano posipali brašno, preklopite drugim papirom pa zarolajte.
  8. Stavite u hladnjak na najmanje 24 sata.
  9. Kada je tijesto spremno za pečenje, odrolajte ga u posudi za pečenje, ispecite u komadu i režite kad je gotovo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr