Za brzi ručak: Slasna fritata od tikvice, šunke i sira

Thinkstock
Bogat doručak ili brzi ručak - ovu fritatu voljet ćeš u svako doba dana.
Vidi originalni članak

Frittata je izvrstan način da iskoristiš sezonsko povrće. Upravo je zato ovom jednostavnom jelu savršen dodatak tikvica (možeš koristiti i šparoge). Naribaj je, dodaj joj malo jačine s kakvom dobrom šunkom i sirom jačeg okusa pa zapeci.

Petominutni obrok: Fritatta u šalici

 

Obožavat ćeš ovu kombinaciju meke unutrašnjosti koja se topi u ustima i okusa koji zovu na još. Posluži frittatu uz svježu rajčicu i žlicu kiselog vrhnja, pospi svježim peršinom i uživaj.

Recepti Doručak, ručak, večera: S fritattom ne možete pogriješiti

 

Sastojci:

  • 2 šalice tikvice
  • 2 žlice maslaca
  • 6 jaja
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 1 šaka šunke
  • 1 šaka sira
  • Sol, papar

Dobro vam jutro! Doručak prvaka: Zelena fritata sa sirom

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.
  2. Naribaj tikvicu, posoli je i pusti da ispusti višak tekućine.
  3. Na vatri otopi maslac, dodaj tikvicu i peci na srednjoj vatri nekoliko minuta.
  4. U posudi pomiješaj jaja i kiselo vrhnje.
  5. U tu mješavinu dodaj šunku i sir, sol, papar, a na kraju i tikvice.
  6. Ulijte sve skupa u kalup, pa peci oko 20 minuta dok se rubovi ne počnu odvajati od kalupa.

Dobar tek! 

 

Kremasto i slasno! Brzinski ručak: Kremasti njoki s dvije vrste sira i špinatom

Posjeti Gastro.hr