Ljetno povrće na maslinovom ulju

Tikvice, paprika, bosiljak i luk u kombinaciji s maslinovim uljem
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 69

Potrebno vam je

  • 1 kom tikvice, zelene
  • 2 kom paprika, zelena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 20 g maslac, slani
  • ulje maslinovo
  • krupna morska sol
  • cajenski papar

Priprema

  1. Povrće operite i osušite.
  2. Crveni luk izrežite na sitno.
  3. Papriku prepolovite, odstranite joj sjeme i bijele rubove. Nasjeckajte na kockice veličine oko 1 cm.
  4. Nasjeckajte tikvice na štapiće.
  5. Rajčice po želji blanširajte i odstranite im kožu.
  6. Na tri, četiri žlice maslinovog ulja popržite i 20 g maslaca, popržite na jako laganoj vatri crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte papriku i malo soli te nastavite pirjati oko 5 minuta dok lagano ne omekša.
  7. Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pirjajte oko 5 minuta.
  8. Na kraju dodajte tikvice i pirjajte pokriveno oko 4 do 5 minuta. Pazite da ostanu hrskave.
  9. Dodajte još soli po potrebi te malo svježe mljevenog crvenog papra. Prije posluživanja dodajte listove svježeg zelenog i ljubičastog bosiljka.

Izvor Zdrava Krava

Posjeti Gastro.hr