gastro postao
Tikvice, paprika, bosiljak i luk u kombinaciji s maslinovim uljem
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 69
Potrebno vam je
- 1 kom tikvice, zelene
- 2 kom paprika, zelena
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom rajčica, crvena
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 20 g maslac, slani
- ulje maslinovo
- krupna morska sol
- cajenski papar
Priprema
- Povrće operite i osušite.
- Crveni luk izrežite na sitno.
- Papriku prepolovite, odstranite joj sjeme i bijele rubove. Nasjeckajte na kockice veličine oko 1 cm.
- Nasjeckajte tikvice na štapiće.
- Rajčice po želji blanširajte i odstranite im kožu.
- Na tri, četiri žlice maslinovog ulja popržite i 20 g maslaca, popržite na jako laganoj vatri crveni luk dok ne postane staklast. Dodajte papriku i malo soli te nastavite pirjati oko 5 minuta dok lagano ne omekša.
- Zatim dodajte nasjeckanu rajčicu i pirjajte oko 5 minuta.
- Na kraju dodajte tikvice i pirjajte pokriveno oko 4 do 5 minuta. Pazite da ostanu hrskave.
- Dodajte još soli po potrebi te malo svježe mljevenog crvenog papra. Prije posluživanja dodajte listove svježeg zelenog i ljubičastog bosiljka.
Izvor Zdrava Krava