Mamba: ljuti kikiriki maslac s Haitija

Thinkstock
Ako volite ljuto i mislite da kikiriki maslacu nedostaje karaktera, sviđat će vam se ova verzija s Haitija.
Vidi originalni članak

U karipskoj ga državi jedu uglavnom s krekerima od manioke ili tostom i zovu mamba, što je kreolska riječ za kikiriki maslac

Ovaj ljutkasti namaz može u hladnjaku stajati i do mjesec dana, ali je bitno da ga držite u staklenci i dobro zatvorite nakon svakog korištenja.

 

UKUSNI DESERTI Tri slatka lica kikiriki maslaca

 

Sastojci:

  • Pola kilograma kikirikija 
  • 1 žlica kokosovog ulja 
  • 2 žličice kajenskog papra
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 žličica soli
  • 2 žlice smeđeg šećera

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Posložite kikiriki na papir za pečenje, pecite 20-25 minuta i pazite da ne zagori. Izvadite ga i potpuno ohladite.
  2. Zagrijte žlicu kokosovog ulja na tavici, dodajte kajenski papar i papriku. Maknite s vatre i prelijte u drugu posudicu.
  3. Kad se kikiriki ohladi protrljajte ga rukama kako bi skinuli svu kožicu. Stavite ga u blender i miksajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte  kokosovo ulje koje ste prije zagrijali sa začinima, sol i smeđi šećer. Miksajte dok se ne sjedini.
  4. Isprobajte i dodajte još kajenskog papra ili soli po potrebi. Prebacite u staklenku i držite u hladnjaku.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr