Marinirani patlidžani

Brzo i jednostavno talijansko predjelo
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1

Potrebno vam je

  • 3 kom patlidžan
  • sol
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 0.50 čaša pelati
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica origano
  • svježe mljeveni papar
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 vezica peršin, list

Priprema

  1. Operite patlidžane i narežite ih. Potopite u slanu vodu na 10 minuta, osušite. Operite, osušite i sitno nasjeckajte peršin.
  2. Zagrijte ulje u posudi i pirjajte patlidžane dok ne dobiju zlatno smeđu boju, povremeno promiješajte. Dodajte rajčicu, mrkvu i sitno nasjeckani češnjak.
  3. Začinite solju, paprom i origanom. Nakratko prokuhajte, uklonite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.
  4. Prije serviranja pospite peršinom.
Posjeti Gastro.hr