gastro postao
                                            
                                        
                                    Brzo i jednostavno talijansko predjelo
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 3 kom patlidžan
 - sol
 - 1 žlica ulje suncokretovo
 - 0.50 čaša pelati
 - 2 režanj češnjak
 - 0.50 mala žlica origano
 - svježe mljeveni papar
 - 1 kom mrkva, crvena
 - 1 vezica peršin, list
 
Priprema
- Operite patlidžane i narežite ih. Potopite u slanu vodu na 10 minuta, osušite. Operite, osušite i sitno nasjeckajte peršin.
 - Zagrijte ulje u posudi i pirjajte patlidžane dok ne dobiju zlatno smeđu boju, povremeno promiješajte. Dodajte rajčicu, mrkvu i sitno nasjeckani češnjak.
 - Začinite solju, paprom i origanom. Nakratko prokuhajte, uklonite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.
 - Prije serviranja pospite peršinom.