gastro postao
Brzo i jednostavno talijansko predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1
Potrebno vam je
- 3 kom patlidžan
- sol
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 0.50 čaša pelati
- 2 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica origano
- svježe mljeveni papar
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 vezica peršin, list
Priprema
- Operite patlidžane i narežite ih. Potopite u slanu vodu na 10 minuta, osušite. Operite, osušite i sitno nasjeckajte peršin.
- Zagrijte ulje u posudi i pirjajte patlidžane dok ne dobiju zlatno smeđu boju, povremeno promiješajte. Dodajte rajčicu, mrkvu i sitno nasjeckani češnjak.
- Začinite solju, paprom i origanom. Nakratko prokuhajte, uklonite s vatre i ohladite na sobnu temperaturu.
- Prije serviranja pospite peršinom.