Marinirani pileći bataci s medom

Meso je uvijek ukusnije ako se marinira prije pečenja
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Potrebno vam je

  • 0.50 dl ulje suncokretovo
  • 0.25 dl med, vrcani
  • 0.25 g soja umak
  • 0.25 g senf
  • 0.25 g limunov sok
  • 4 režanj češnjak
  • 8 kom pile (crno meso - batak, zabatak)

Priprema

  1. Za marinadu sve sastojke osim bataka stavite u plastičnu zdjelu i promiješajte.
  2. Piletinu stavite u marinadu, dobro izmiješajte i ostavite nekoliko sati u hladnjaku ili, još bolje, ostavite preko noći. Povremeno promiješajte.
  3. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, a piletinu stavite u namašćen lim pa pecite oko 45 minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr