Mediteranske kiflice punjene sirom i šunkom

Thinkstock
Hrskavi zalogaji sa sočnim punjenjem razveselit će svakog člana vaše obitelji!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 127

 

TAMAN GAVRILOVIĆ Slasni zalogajčići: Kiflice s parizerom

 

Tijesto

  • 250 g glatkog brašna
  • 1 kom praška za pecivo
  • 125 g kravljeg sira
  • 50 ml suncokretova ulja
  • 1 bjelanjaka
  • 0.50 žličice soli

Nadjev

  • 100 g goude
  • 100 g kuhane šunke

Premaz

  • 1 žumanjak
  • 1 žlica mlijeka
  • svježe mljeveni papar
  • sjemenke lana
  • sjemenke sezama
  • origano
  • češnjak u prahu

 

Deveti dan Foodmassa Vanilin kiflice - obavezna slastica blagdanskog stola

Slatki svijet Čokoladne kiflice - neodoljivi novogodišnji keksići

 

 

Priprema

  1. Prosijte brašno i prašak za pecivo. Dodajte ostale sastojke miksajući spiralnim nastavkom, najprije sporije, a potom na najvećoj brzini.
  2. Tijesto razvaljajte i narežite na veće trokute tako da kiflice ne budu premale. U svaki stavite malo šunke i sira te zarolajte.
  3. Razmutite žumanjak s mlijekom i malo papra te kistom premažite kiflice. Pospite sjemenkama, češnjakom i origanom pa pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 170°C oko 30 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr