Zamijesite tijesto, pustite da se diže, a za to vrijeme pripremite nadjev. Parizeru možete dodati i omiljeni topljivi sir. Pospite sezamom, makom ili kimom i uživajte u toplim zalogajima domaćih kiflica.
Potrebno vam je:
- 250 g brašna
- 1 svježi kvasac
- Sol, šećer
- 110 ml mlijeka
- 70 g maslaca
- Gavrilović Pariška kobasica
Postupak pripreme:
Kvasac stavite u toplo mlijeko, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna.
Pustite da se kvasac aktivira pa ga pomiješajte s brašnom i soli.
Dodajte otopljeni maslac i zamijesite tijesto.
Pustite da se diže barem sat vremena.
Podijelite tijesto na okruglice, razvaljajte ih i radite kiflice, a prije no što ih zarolate, dodajte jednu tanko rezanu krišku parizera. Premažite jajem, pospite sezamom i pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprime zlatnu boju.