Špajza Kuhaj, kušaj, guštaj: jednostavno je, odlično je, od Gavrilovića je! 22. rujna 2017.

Slasni zalogajčići: Kiflice s parizerom

Kiflice
foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Domaćim kiflicama nemoguće je odoljeti, a upakirate li u njih i iznenađenje u obliku parizera, vjerujte, nestat će u trenu.

Zamijesite tijesto, pustite da se diže, a za to vrijeme pripremite nadjev. Parizeru možete dodati i omiljeni topljivi sir. Pospite sezamom, makom ili kimom i uživajte u toplim zalogajima domaćih kiflica.

Potrebno vam je:

  • 250 g brašna
  • 1 svježi kvasac
  • Sol, šećer
  • 110 ml mlijeka
  • 70 g maslaca
  • Gavrilović Pariška kobasica

Postupak pripreme:

Kvasac stavite u toplo mlijeko, dodajte žličicu šećera i žličicu brašna.
Pustite da se kvasac aktivira pa ga pomiješajte s brašnom i soli.
Dodajte otopljeni maslac i zamijesite tijesto.
Pustite da se diže barem sat vremena.
Podijelite tijesto na okruglice, razvaljajte ih i radite kiflice, a prije no što ih zarolate, dodajte jednu tanko rezanu krišku parizera. Premažite jajem, pospite sezamom i pecite na 200 stupnjeva oko pola sata ili dok ne poprime zlatnu boju.

Dobar tek!
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.