Meza s dagnjama

Orijentalni način uživanja u malim delikatesnim jelima pod nazivom meze dolazi nam iz egzotične Turske
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 100

Potrebno vam je

  • 20 kom dagnja
  • 30 g mrkva, crvena
  • 30 g krumpir, zreli
  • 1 žlica luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 0.50 kom limunov sok
  • 1 šalica voda
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 0.25 vezica peršin, list

Priprema

  1. Zagrijemo ulje u tavi te propirjamo luk i češnjak dok ne dobiju boju. Dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, umak od rajčice i dagnje očišćene od ljušture. Pirjamo pet minuta i dodamo vodu. Dodamo sol i papar.
  2. Kad prokuha, dodamo krumpir narezan na kockice. Nakon što se dagnje i mrkva skuhaju, istučemo žumanjak s limunovim sokom i polako dodamo u tavu.
  3. Pustimo da zakuha, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi.
  4. Pospemo nasjeckanim peršinom te prelijemo s malo maslinova ulja.

Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'

Posjeti Gastro.hr