gastro postao
Orijentalni način uživanja u malim delikatesnim jelima pod nazivom meze dolazi nam iz egzotične Turske
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 100
Potrebno vam je
- 20 kom dagnja
- 30 g mrkva, crvena
- 30 g krumpir, zreli
- 1 žlica luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 žlica ulje maslinovo
- 0.50 kom limunov sok
- 1 šalica voda
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 1 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- 0.25 vezica peršin, list
Priprema
- Zagrijemo ulje u tavi te propirjamo luk i češnjak dok ne dobiju boju. Dodamo mrkvu narezanu na kolutiće, umak od rajčice i dagnje očišćene od ljušture. Pirjamo pet minuta i dodamo vodu. Dodamo sol i papar.
- Kad prokuha, dodamo krumpir narezan na kockice. Nakon što se dagnje i mrkva skuhaju, istučemo žumanjak s limunovim sokom i polako dodamo u tavu.
- Pustimo da zakuha, promiješamo, maknemo s vatre i ostavimo da se ohladi.
- Pospemo nasjeckanim peršinom te prelijemo s malo maslinova ulja.
Izvor 'Kuhinje svijeta - Turska kuharica'