Mille feuille s jagodama i vanilijom

Popularnu francusku slasticu možete poslužiti sa svježim sezonskim voćem i parfeom od vanilije
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 668

jelo od povrća Millefoglie od povrća s mozzarellom

Tijesto

  • 300 g tijesta za savijače
  • 40 g šećera
  • 400 g jagoda

Tihana Topčić Millefeuille s kremom od čokolade i brandyja te karamelom s bademima

Parfe

  • 3 žumanjka
  • 70 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 1 mahuna vanilije
  • 2 lista želatine
  • 3 dl vrhnja(30% masti)

kolač Mille feuille s malinama: Savršenstvo na tanjuru:

Priprema

  1. Žumanjak, šećer, burbon štapić i mlijeko tući pjenasto na pari do 78°C.
  2. Želatinu prethodno namočenu u hladnu vodu, ocijediti i dodati u pjenicu te nastaviti lupati pola minute.
  3. Pjenu ohladiti na sobnoj temperaturi, izvaditi mahunu vanilije i rahlo umiješati tučeno slatko vrhnje. Ohladiti prije posluživanja.
  4. Lisnato tijesto razvaljati na 2mm debljine, izbosti vilicom i izrezati oblike.
  5. Peći na 205°C, 8 minuta.
  6. Izvaditi iz pećnice posipati sa šećerom i karamelizirati s plinskim brenerom.
  7. Jagode narezati na ploške, slagati prvo lisnato tijesto potom žlicu parfea od vanilije i na kraju narezane jagode.
Posjeti Gastro.hr