gastro postao
Zbog kratke termičke obrade ovaj brzi vegetarijanski obrok zdržava zdrave sastojke, a rado ga jedu i mesni gurmani
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 659
Potrebno vam je
- 2 kom rajčica, crvena
- 2 kom patlidžan
- 1 kom crvena paprika
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 2 kom tikvice, zelene
- 1 kom krumpir, zreli
- 2 kom ljubičasti luk
- 500 g mozzarella
- 1 dl ulje maslinovo
- 2 žlica krušne mrvice
- sol
- bosiljak, vezica
- 50 g parmezan
Priprema
- Povrće operite i očistite. Narežite na fine tanke ploške jednake debljine tikvice i patlidžane, poprskajte ih s malo ulja i kratko pecite na suhoj tavici ili na roštilju.
- Paprike narežite na četvrtine i prepecite. Kada su pečene, oljuštite im kožicu. Mozzarellu narežite na široke ploške.
- Zagrijte u tavici maslinovo ulje i na njemu dodajte grančicu svježeg bosiljka tek toliko da pusti miris u ulju.
- Ugasite vatru i pustite da se ohladi ulje s aromom bosiljka. U ohlađeno ulje dodajte pečeno povrće i posolite cvijetom ninske soli.
- Male kalupe za pečenje nauljite i redajte povrće i prethodno skuhani krumpir, slažući ploške među koje povremeno umetnite mozzarellu. Na vrhu pospite krušnim mrvicama.
- U zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva pecite povrće u kalupima 10-ak minuta. Kada je gotovo, okrenite kalupe tako da dio s mrvicama bude na dnu. Ukrasite bosiljkom.
Izvor 'Tako me mama učila', Marina Gaši