Moraš probati ove odlične fritule s bundevom

Instagram @ventalamuntanya Fritule s pireom od bundeve - tako sočne i ukusne, savršene za hladne mjesece pred nama
Vidi originalni članak

Volimo fritule – same, posute šećerom u prahu, ali i s raznim umacima… A što kažeš na ove španjolske fritule s bundevom? Imaju divnu boju, ali i okus i sigurni smo da im nećeš moći odoljeti jednom kad ih probaš.

Ove slatke fritulice tradicionalan su španjolski recept, iz Valencije, i tradicionalno ih poslužuju uz vruću čokoladu. Izmišljene su u 19. stoljeću, a njihov tradicionalni oblik je nepravilan, okrugao i s rupom u sredini. Nešto poput mini donuta. No sve češće, radi brzine, prave se i u obliku 'običnih' fritula, u kuglicama.

 

pokladne slastice Brze fritule bez jogurta pripremi u trenu

 

Ova slatke fritulice s bundevom omiljena su španjolska slastica tijekom hladnih mjeseci, a vjerujemo da će uskoro postati hit i među tvojim ukućanima!

Fritule s bundevom

Sastojci:

  • 250 g bundeve
  • voda od kuhanja bundeve
  • 125 g glatkog brašna
  • 5 g svježeg kvasca
  • maslinovo ulje
  • šećer
  • suncokretovo ulje

 

zalihe za hladne dane Kako napraviti i pravilno zamrznuti pire od bundeve

 

Postupak:

  1. Nareži bundevu na kockice i kuhaj u vodi dok ne omekša. Procijedi, sačuvaj odu od kuhanja. Isperi bundevu pod hladnom vodom, oguli joj koru.
  2. Zgnječi kuhanu bundevu u pire, dodaj brašno i kvasac (malo po malo) te vode od kuhanja bundeve po potrebi. Sve dobro izmiješaj. Tijesto ne treba biti niti tekuće niti jako čvrsto.
  3. Pokrij tijesto prozirnom folijom i pusti da se diže dok ne udvostruči volumen (oko 30 minuta).
  4. U posudi za prženje ugrij ulje.
  5. Oblikuj fritule – vlažnim rukama uzmi komad tijesta i formiraj oblik fritule (možeš napraviti ovaj tradicionalni s rupom u sredini, ili pak kuglicu, poput 'klasične' fritule). Ubaci nekoliko fritula u vruće ulje i prži oko 1 minutu, potom okreni na drugu stranu.
  6. Izvadi pečene fritule iz ulja i stavi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
  7. Uvaljaj u šećer i posluži uz šalicu vruće čokolade.

 

odličan povod Danas je Dan vruće čokolade, pripremi šalicu!

 

Posjeti Gastro.hr