Recepti Desert 21. studenoga 2024.

Moraš probati ove odlične fritule s bundevom

Desert
18 MIN
15 MIN
2
JEDNOSTAVNO
fritule s bundevom
Fritule s pireom od bundeve - tako sočne i ukusne, savršene za hladne mjesece pred nama
foto: Instagram @ventalamuntanya
Isprobaj naš recept za odlične španjolske fritule s bundevom

Volimo fritule – same, posute šećerom u prahu, ali i s raznim umacima… A što kažeš na ove španjolske fritule s bundevom? Imaju divnu boju, ali i okus i sigurni smo da im nećeš moći odoljeti jednom kad ih probaš.

Tradicionalan recept iz Valencije

Ove slatke fritulice tradicionalan su španjolski recept, iz Valencije, i tradicionalno ih poslužuju uz vruću čokoladu. Izmišljene su u 19. stoljeću, a njihov tradicionalni oblik je nepravilan, okrugao i s rupom u sredini. Nešto poput mini donuta. No sve češće, radi brzine, prave se i u obliku 'običnih' fritula, u kuglicama.

pire od bundeve Možda vas zanima... PIRE OD BUNDEVE Kako ga napraviti i spremiti za zimu Špajza

Ove slatke fritulice s bundevom omiljena su španjolska slastica tijekom hladnih mjeseci, a vjerujemo da će uskoro postati hit i među tvojim ukućanima!

pire od bundeve | Author: SHUTTERSTOCK Ključan sastojak ovih fritulica je - pire od bundeve foto: SHUTTERSTOCK

Ne gasi ekran dok kuham

Španjolske fritule s bundevom
18 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Bundeva 250 g
  • Voda od kuhanja bundeve
  • Glatko brašno 125 g
  • Svježi kvasac 5 g
  • Maslinovo ulje
  • Šećer
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Nareži bundevu na kockice i kuhaj u vodi dok ne omekša. Procijedi, sačuvaj odu od kuhanja. Isperi bundevu pod hladnom vodom, oguli joj koru.


  2. Zgnječi kuhanu bundevu u pire, dodaj brašno i kvasac (malo po malo) te vode od kuhanja bundeve po potrebi. Sve dobro izmiješaj. Tijesto ne treba biti niti tekuće niti jako čvrsto.


  3. Pokrij tijesto prozirnom folijom i pusti da se diže dok ne udvostruči volumen (oko 30 minuta).


  4. U posudi za prženje ugrij ulje.


  5. Oblikuj fritule – vlažnim rukama uzmi komad tijesta i formiraj oblik fritule (možeš napraviti ovaj tradicionalni s rupom u sredini, ili pak kuglicu, poput 'klasične' fritule). Ubaci nekoliko fritula u vruće ulje i prži oko 1 minutu, potom okreni na drugu stranu.


  6. Izvadi pečene fritule iz ulja i stavi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.


  7. Gotovr fritule uvaljaj u šećer i posluži uz šalicu vruće čokolade.


Kako ove fritule super idu uz vruću čokoladu, donosimo recept za najbolju vruću čokoladu ikad!

vruća čokolada Možda vas zanima... Danas je Dan vruće čokolade, pripremi šalicu! Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:09 21. Studeni 2024.

    Odlicno