Isprobaj naš recept za odlične španjolske fritule s bundevom
Volimo fritule – same, posute šećerom u prahu, ali i s raznim umacima… A što kažeš na ove španjolske fritule s bundevom? Imaju divnu boju, ali i okus i sigurni smo da im nećeš moći odoljeti jednom kad ih probaš.
Tradicionalan recept iz Valencije
Ove slatke fritulice tradicionalan su španjolski recept, iz Valencije, i tradicionalno ih poslužuju uz vruću čokoladu. Izmišljene su u 19. stoljeću, a njihov tradicionalni oblik je nepravilan, okrugao i s rupom u sredini. Nešto poput mini donuta. No sve češće, radi brzine, prave se i u obliku 'običnih' fritula, u kuglicama.
Ove slatke fritulice s bundevom omiljena su španjolska slastica tijekom hladnih mjeseci, a vjerujemo da će uskoro postati hit i među tvojim ukućanima!
Ključan sastojak ovih fritulica je - pire od bundeve
foto: SHUTTERSTOCK
Ne gasi ekran dok kuham
Španjolske fritule s bundevom
18 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
2
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Bundeva
250
g
Voda od kuhanja bundeve
Glatko brašno
125
g
Svježi kvasac
5
g
Maslinovo ulje
Šećer
Suncokretovo ulje
Postupak
Nareži bundevu na kockice i kuhaj u vodi dok ne omekša. Procijedi, sačuvaj odu od kuhanja. Isperi bundevu pod hladnom vodom, oguli joj koru.
Zgnječi kuhanu bundevu u pire, dodaj brašno i kvasac (malo po malo) te vode od kuhanja bundeve po potrebi. Sve dobro izmiješaj. Tijesto ne treba biti niti tekuće niti jako čvrsto.
Pokrij tijesto prozirnom folijom i pusti da se diže dok ne udvostruči volumen (oko 30 minuta).
U posudi za prženje ugrij ulje.
Oblikuj fritule – vlažnim rukama uzmi komad tijesta i formiraj oblik fritule (možeš napraviti ovaj tradicionalni s rupom u sredini, ili pak kuglicu, poput 'klasične' fritule). Ubaci nekoliko fritula u vruće ulje i prži oko 1 minutu, potom okreni na drugu stranu.
Izvadi pečene fritule iz ulja i stavi ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće.
Gotovr fritule uvaljaj u šećer i posluži uz šalicu vruće čokolade.
Kako ove fritule super idu uz vruću čokoladu, donosimo recept za najbolju vruću čokoladu ikad!
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.