Napravi tiramisu i njegove najslađe izvedenice

SHUTTERSTOCK Isprobaj tiramisu i njegove najfinije izvedenice
Ovaj tjedan na meniju je osvježavajući tiramisu - i sve njegove ukusne slatke izvedenice!
Vidi originalni članak

Tiramisu je talijanski klasik, koji jednostavno obožavamo u svako godišnje doba! Ukusan je, savršeno kremast i prije svega jednostavan za pripremu. Tradicionalno se priprema od samo nekoliko sastojaka: piškota umočenih u kavu, žumanjka, mascarpone sira i kakaa.

Međutim, postoje i različite izvedenice, poput tiramisua s s limunom, jabukama, čokoladom, jagodama... Kombinacija je zaista mnogo i sve su jako ukusne. U nastavku ti donosimo recepte za različite izdanja omiljenog tiramisua, a na tebi je samo da izabereš omiljenu kombinaciju okusa i pripremiš desert iz snova. 

1. Klasičan recept za tiramisu 

Za pripremu  tiramisua neće ti biti potrebna čak ni pećnica, a sve sastojke možeš nabaviti u obližnjoj trgovini. Jednostavno posloži slojeve slatkih sastojaka, dobro ohladi i posluži uz šalicu kave ili čaja. Omiljeni spoj piškota, amaretta, mascarpone sira i crne kave nikada nije bio jednostavniji i slasniji.

 

Stvoren za zimu Tiramisu - talijanski klasik koji obožavamo
 

2. Tiramisu s limunom

Ako ti misli putuju prema moru, plaži, limunadi i osvježavajućim desertima, ovaj je tiramisu dobar sezonski kompromis. Priprema nije zahtjevna ni duga, a najteži je dio čekanje da se dobro rashladi.

Trebat će ti curd od limuna, koji lako možeš pripremiti kod kuće i koristiti ga kao nadjev za palačinke, vafle ili dodatak različitim tartovima.

 

mali gušti Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje

 

3. Čokoladni tiramisu 

Marko Josipović pripremio je recept za odličan tiramisu, u kojem će uživati svi ljubitelji čokolade! Ovaj tiramisu krasi sloj čokoladnog ganachea, jednostavna priprema, savršen izgled i okus. Svakako isprobaj!

 

marko bakes Čokoladni tiramisu desert je iz snova

 

4. Jesenski tiramisu - s bundevom

Tiramisu s jesenskom notom idealan je ako želiš isprobati nešto sasvim novo. Dobra je vijest i da je ovaj tiramisu od bundeve gotov u svega nekoliko minuta

 Nakon pripreme i vremena koje mora odstajati, ovaj desert možeš čuvati u hladnjaku do dva dana, ali svi znamo da će on odmah nestati! Pobrini se samo da pripremljene količine budu dovoljne za sve!

 

brzo i jednostavno Od bundeve možeš napraviti izvanredan tiramisu

 

5. Lažni tiramisu u čaši 

U ovom desertu nema jaja i mascarponea, ali je podjednako ukusan i osvježavajuć. Pojednostavljena verzija talijanskog klasika priprema se bez jaja, a dostojna zamjena za mascarpone je pristupačniji krem sir.

Bonus u ovom desertu je i umak od tamne čokolade i slatkog vrhnja. Sastojci su dovoljni za šest serviranja, uživaj!

 

prava poslastica Lažni tiramisu u čaši - s dodatkom čokolade

 

 

 

Posjeti Gastro.hr