Recepti 27. lipnja 2023.

Napravi tiramisu i njegove najslađe izvedenice

Isprobaj tiramisu i njegove najfinije izvedenice foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj tjedan na meniju je osvježavajući tiramisu - i sve njegove ukusne slatke izvedenice!

Tiramisu je talijanski klasik, koji jednostavno obožavamo u svako godišnje doba! Ukusan je, savršeno kremast i prije svega jednostavan za pripremu. Tradicionalno se priprema od samo nekoliko sastojaka: piškota umočenih u kavu, žumanjka, mascarpone sira i kakaa.

Međutim, postoje i različite izvedenice, poput tiramisua s s limunom, jabukama, čokoladom, jagodama... Kombinacija je zaista mnogo i sve su jako ukusne. U nastavku ti donosimo recepte za različite izdanja omiljenog tiramisua, a na tebi je samo da izabereš omiljenu kombinaciju okusa i pripremiš desert iz snova. 

1. Klasičan recept za tiramisu 

Za pripremu  tiramisua neće ti biti potrebna čak ni pećnica, a sve sastojke možeš nabaviti u obližnjoj trgovini. Jednostavno posloži slojeve slatkih sastojaka, dobro ohladi i posluži uz šalicu kave ili čaja. Omiljeni spoj piškota, amaretta, mascarpone sira i crne kave nikada nije bio jednostavniji i slasniji.

 

Možda vas zanima... Tiramisu - talijanski klasik koji obožavamo Recepti
 

 | Author: Shutterstock Tiramisu, foto: Shutterstock

2. Tiramisu s limunom

Ako ti misli putuju prema moru, plaži, limunadi i osvježavajućim desertima, ovaj je tiramisu dobar sezonski kompromis. Priprema nije zahtjevna ni duga, a najteži je dio čekanje da se dobro rashladi.

Trebat će ti curd od limuna, koji lako možeš pripremiti kod kuće i koristiti ga kao nadjev za palačinke, vafle ili dodatak različitim tartovima.

 

Možda vas zanima... Tiramisu s limunom - desert koji podiže raspoloženje Recepti

 

3. Čokoladni tiramisu 

Marko Josipović pripremio je recept za odličan tiramisu, u kojem će uživati svi ljubitelji čokolade! Ovaj tiramisu krasi sloj čokoladnog ganachea, jednostavna priprema, savršen izgled i okus. Svakako isprobaj!

 

Možda vas zanima... Čokoladni tiramisu desert je iz snova Špajza

 

 | Author: Marko Josipović Tiramisu, foto: Marko Josipović

4. Jesenski tiramisu - s bundevom

Tiramisu s jesenskom notom idealan je ako želiš isprobati nešto sasvim novo. Dobra je vijest i da je ovaj tiramisu od bundeve gotov u svega nekoliko minuta

 Nakon pripreme i vremena koje mora odstajati, ovaj desert možeš čuvati u hladnjaku do dva dana, ali svi znamo da će on odmah nestati! Pobrini se samo da pripremljene količine budu dovoljne za sve!

 

Možda vas zanima... Od bundeve možeš napraviti izvanredan tiramisu Recepti

 

5. Lažni tiramisu u čaši 

U ovom desertu nema jaja i mascarponea, ali je podjednako ukusan i osvježavajuć. Pojednostavljena verzija talijanskog klasika priprema se bez jaja, a dostojna zamjena za mascarpone je pristupačniji krem sir.

Bonus u ovom desertu je i umak od tamne čokolade i slatkog vrhnja. Sastojci su dovoljni za šest serviranja, uživaj!

 

Možda vas zanima... Lažni tiramisu u čaši - s dodatkom čokolade Recepti

 

 | Author: Thinkstock Tiramisu u čaši, foto: Thinkstock

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.