Recepti 15. srpnja 2020.

Lažni tiramisu u čaši - s dodatkom čokolade

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
U ovom desertu nema jaja i mascarponea, ali je podjednako ukusan i osvježavajuć...

Pojednostavljena verzija talijanskog klasika priprema se bez jaja, a dostojna zamjena za mascarpone je pristupačniji krem sir. Bonus u ovom desertu je i umak od tamne čokolade i slatkog vrhnja, ali ga možeš i preskočiti. 

Imaj na umu da su sastojci dovoljni za šest serviranja te da ćeš ih, ako očekuješ navalu obožavatelja slatkog, morati poduplati. Uživaj!

 

Možda vas zanima... Tiramisu s trešnjama u čaši - omiljeni klasik u novom ruhu Recepti

 

Sastojci za kremu:

  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 3 žlice ruma
  • 2 žlice espressa
  • 300 g slatkog vrhnja

Priprema kreme:

  1. Izmiksaj krem sir sa šećerom u prahu pa dodaj vaniliju, kavu i rum.
  2. Potom dodaj rashlađeno slatko vrhnje i miksaj sve dok ne dobiješ laganu, pahuljastu kremu.

 

Možda vas zanima... Upoznaj matchamisu, trendovsku verziju tiramisua! Recepti

 

Sastojci za umak od čokolade:

  • 60 g čokolade
  • 60 g slatkog vrhnja

Priprema čokoladnog preljeva:

  1. Zagrij vrhnje u maloj posudici pa ga prelij preko nasjeckane čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj sve dok se čokolada ne rastopi.

 

Tiramisu s jagodama Možda vas zanima... Tiramisu s jagodama - nova verzija prefinog klasika Recepti

 

Ostali sastojci:

  • 20 piškota
  • 4 žlice espressa
  • 2 žlice ruma
  • Kakao u prahu za posipanje

Slaganje deserta:

  1. Pomiješaj espresso i rum pa u tu mješavinu umači piškote. Potom ih prepolovi i postavi na dno pripremljenih čaša. 
  2. Na prvi red piškota dodaj dvije žlice kreme od sira i slatkog vrhnja pa malo rashlađenog umaka od čokolade. Potom stavi još red piškota i kreme. 
  3. Čaše prebaci u hladnjak na barem dva sata. Prije posluživanja pospi kakaom u prahu.

U slast!

 

Možda vas zanima... Čokoladni tiramisu desert je iz snova Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.