Recepti 3201 prikaza 04. lipnja 2019.

Tiramisu s trešnjama u čaši - omiljeni klasik u novom ruhu

Stockfood

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajuć, lagan i u čaši. Može li ovaj desert ikako biti bolji?

Klasičnu pripremu tiramisu slastice dodatno začinite finim, svježim trešnjama. Koristiti ih možete tek oprane i očišćene, no voće možete i kratko prokuhati sa šećerom kako bi se karameliziralo i stvorilo još bolje okuse. Odlična ideja bit će i pečene trešnje s malo smeđeg šećera. 

 

Možda vas zanima... Tiramisu u čaši – jednostavno bogatstvo okusa Kolumne

 

Preostaje vam još samo smutiti kremu, piškote umočiti u kavu, a zatim u čaše slagati slojeve čistog užitka. U slast!

 

Bijeli tiramisu s malinama Možda vas zanima... Obožavamo: Bijeli tiramisu s malinama Recepti

 

 | Author: Stockfood Stockfood

Potrebno vam je:

  • 200 g piškota
  • 5 žumanjka
  • 50 g šećera
  • 500 g mascarponea
  • 1 žlice likera od badema
  • 300 ml kave
  • 2 žlica kakaa u prahu

Postupak pripreme:

  1. Mikserom izmiješajte žumanjke sa šećerom u prahu pa dodajte mascarpone i liker od badema. Kuhajte na pari dok se ne zgusne.
  2. Nakratko umočite piškote u kuhanu crnu kavu. Pazite da se ne natope previše kako biste njima mogli baratati.
  3. Na dno čaše stavite kremu, dodajte piškote i očišćene trešnje, još jedan sloj kreme, piškote, pa opet kremu i trešnje.
  4. Po želji, tiramisu pospite žličicom kakaa.
  5. Spremite u hladnjak i pustite da se hladi barem sat vremena prije posluživanja.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.