Neodoljiva krema od mascarponea i čokolade

GETTY IMAGES Krema od čokolade i mascarponea
Za samo pet minuta pripremi desert koji nalikuje mousseu – bez jaja!
Vidi originalni članak

Ako želiš izbjeći kuhanje jaja na pari, nesigurna si s bjelanjkom ili jednostavno nemaš volje, ovo je idealan recept za tebe. Izgledom i teksturom podsjeća na mousse, a priprema traje samo pet minuta. Tajna ove kreme su mascarpone i kvalitetna tamna čokolada.

Kremu najprije dobro rashladi, a potom je posluži uz svježe voće, čokoladne strugotine ili žlicu tučenog vrhnja.

 

na jednom mjestu Čokoladni ganache: Veliki vodič za pripremu

 

Sastojci:

  • 50 g nasjeckane čokolade
  • 2-3 žlice slatkog vrhnja
  • Ekstrakt vanilije
  • 200 g mascarponea
  • Prstohvat soli

Priprema:

  1. Otopi nasjeckanu čokoladu s dvije do tri žlice zagrijanog slatkog vrhnja. Miješaj sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodaj vaniliju i prstohvat soli.
  2. U rashlađeno dodaj mascarpone, dobro promiješaj, isprobaj i po potrebi dodaj još mrvicu ekstrakta vanilije.
  3. Raspodijeli u posudice i stavi u hladnjak na najmanje sat vremena.

LJUBITELJ SI ČOKOLADE? Razveselit će te i ovi recepti: 

 

za čokoljupce Napravi složenac od starog kruha i tamne čokolade gotovo za tren Najbrža pita s čokoladom, keksima i tučenim vrhnjem VRIJEME JE ZA DESERT Čisti užitak: Sočne kocke s duplom dozom čokolade slatki klasik Keksi s čokoladom po receptu Marthe Stewart

Posjeti Gastro.hr