Neodoljivi cantuccini s bademima

Thinkstock
Ovi biskviti su toliko hrskavi da ih treba - umakati. A onda, savršenstvo...
Vidi originalni članak

Cantuccini su najpoznatiji talijanski hrskavi kolačići koji se serviraju uz slatko vino, čaj ili kavu. Za njihovu izradu treba malo najjednostavnijih namirnica poput brašna, šećera, jaja uz dodatak badema i raznih aroma po želji.

Poklonite cantuccine začinjene ljubavlju

 

Kada se cantuccini ohlade, skuhajte kavu i uživajte! Krajnji rezultat su mirišljavi, tvrdi, hrskavi biskviti, prepuni badema.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 200 g grubo narezanih badema 
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 180 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • bočica arome badema
  • prstohvat soli
  • 50 g omekšanog maslaca
  • pola žličice cimeta
  • 2 jaja
  • rum
  • naribana korica limuna ili naranče, prema želji

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, cimet, aromu badema, malo soli i prema želji koricu limuna ili naranče te malo ruma.
  2. U sredini napravite udubinu i u nju stavite putar i jaja. Zamijesite glatko tijesto. Na kraju umiješajte  bademe.
  3. Od tijesta oblikujte kuglu, omotajte ju u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. 
  4. Pećnicu zagrijte na 200 C. Podijelite tijesto na 4 djela. Svaki dio oblikujte na pobrašnjenoj radnoj površini u kruščić dužine oko 25 cm. Posložite ih na lim za pečenje. Obavezno ostavite dovoljno razmaka između dvaju kruščića.
  5. Pecite 15-20 minuta. Dok su još mlaki, narežite ih na šnitice.
  6. Ponovo ih posložite na lim i na 50 C u otvorenoj pećnici pecite dok se ne osuše i dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Čuvajte ih u dobro zatvorenoj limenoj kutiji. 

tako dobra Mrvičasta pita s jagodama i bademima


Bademi mogu biti krupniji ili sitniji, ovisi kako volite, a krupniji su dekorativniji.
 

Posjeti Gastro.hr