Recepti 11. lipnja 2017.

Neodoljivi cantuccini s bademima

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovi biskviti su toliko hrskavi da ih treba - umakati. A onda, savršenstvo...

Cantuccini su najpoznatiji talijanski hrskavi kolačići koji se serviraju uz slatko vino, čaj ili kavu. Za njihovu izradu treba malo najjednostavnijih namirnica poput brašna, šećera, jaja uz dodatak badema i raznih aroma po želji.

Jadrana Cantuccini Možda vas zanima... Poklonite cantuccine začinjene ljubavlju None

 

Kada se cantuccini ohlade, skuhajte kavu i uživajte! Krajnji rezultat su mirišljavi, tvrdi, hrskavi biskviti, prepuni badema.

Sastojci:

  • 250 g brašna
  • 200 g grubo narezanih badema 
  • 1 žlica praška za pecivo
  • 180 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • bočica arome badema
  • prstohvat soli
  • 50 g omekšanog maslaca
  • pola žličice cimeta
  • 2 jaja
  • rum
  • naribana korica limuna ili naranče, prema želji

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Priprema:

  1. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, cimet, aromu badema, malo soli i prema želji koricu limuna ili naranče te malo ruma.
  2. U sredini napravite udubinu i u nju stavite putar i jaja. Zamijesite glatko tijesto. Na kraju umiješajte  bademe.
  3. Od tijesta oblikujte kuglu, omotajte ju u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na pola sata. 
  4. Pećnicu zagrijte na 200 C. Podijelite tijesto na 4 djela. Svaki dio oblikujte na pobrašnjenoj radnoj površini u kruščić dužine oko 25 cm. Posložite ih na lim za pečenje. Obavezno ostavite dovoljno razmaka između dvaju kruščića.
  5. Pecite 15-20 minuta. Dok su još mlaki, narežite ih na šnitice.
  6. Ponovo ih posložite na lim i na 50 C u otvorenoj pećnici pecite dok se ne osuše i dobiju lijepu zlatno smeđu boju.

Čuvajte ih u dobro zatvorenoj limenoj kutiji. 

Možda vas zanima... Mrvičasta pita s jagodama i bademima Kolumne


Bademi mogu biti krupniji ili sitniji, ovisi kako volite, a krupniji su dekorativniji.
 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.