Njoki 'gušti su gušti'

Anita Meštrović zamijesila je njoke s tikvom i prelila ih gljivama
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 360

Njoki

  • 500 g pire od tikve
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g parmezan
  • 150 g pšenično brašno, bijelo
  • sol
  • papar
  • mljeveni cimet
  • muškatni oraščić
  • ulje maslinovo

Umak

  • 200 g gljive miješane, razne
  • 50 g panceta
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 žlica peršin, list
  • sol
  • papar
  • mješavina suhih začina

Priprema

  1. Tikvu, jaje, začine, parmezan i brašno umijesite pa od tijesta izradite njoke. Skuhajte ih u slanoj vodi.
  2. Luk sitno nasjeckajte i propržite ga na ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pa gljive. Prodinstajte sve nekoliko minuta pa zalijte bijelim vinom. Dodajte začine i prodinstajte još 15 min.
  3. Gljive prelijte po njokima.
Posjeti Gastro.hr