gastro postao
Anita Meštrović zamijesila je njoke s tikvom i prelila ih gljivama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 360
Njoki
- 500 g pire od tikve
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g parmezan
- 150 g pšenično brašno, bijelo
- sol
- papar
- mljeveni cimet
- muškatni oraščić
- ulje maslinovo
Umak
- 200 g gljive miješane, razne
- 50 g panceta
- 1 kom luk ,crveni
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 1 žlica peršin, list
- sol
- papar
- mješavina suhih začina
Priprema
- Tikvu, jaje, začine, parmezan i brašno umijesite pa od tijesta izradite njoke. Skuhajte ih u slanoj vodi.
- Luk sitno nasjeckajte i propržite ga na ulju, dodajte nasjeckanu slaninu, pa gljive. Prodinstajte sve nekoliko minuta pa zalijte bijelim vinom. Dodajte začine i prodinstajte još 15 min.
- Gljive prelijte po njokima.