"Opaki" mousse Mary Berry koji moraš isprobati

Thinkstock
Britanska slastičarka podijelila je svoj recept za mousse od samo pet sastojaka. Nakon prvog zalogaja bit će ti jasno zašto ga Mary zove opakim.
Vidi originalni članak

Njen recept nije „opak“ zbog nekog egzotičnog ili ljutog sastojka, već zbog kvalitetne tamne čokolade, žlice brandyja i činjenice da ne štedi na šećeru u prahu.

Količina je dovoljna za šest čaša ovog kremastog zadovoljstva, a sve što ostane možeš držati u zamrzivaču čak mjesec dana.

 

LAGANO I ZDRAVO Kremasta zelena juha Mary Berry

 

Sastojci:

  • 225 g tamne čokolade
  • 20 g maslaca
  • 1 žlica brandyja
  • 3 velika jaja
  • 150 ml tučenog vrhnja

Priprema:

  1. Otopi čokoladu na pari, ali pripazi da ne bude prevruća.
  2. Ubaci maslac, brandy i tri žumanjka i miksaj dok se smjesa ne sjedini. Ostavi sa strane da se malo ohladi.
  3. Bjelanjke istuci u snijeg. Dodaj snijeg i tučeno vrhnje u čokoladu i lagano miješaj.
  4. Prebaci mousse u zdjelice i stavi u hladnjak.

 

Sjajni trikovi Mary Berry ima sjajne savjete za pripremu domaćeg kruha

 

Ohlađeni mousse pospi šećerom u prahu. Uživaj u opakom desertu!

Posjeti Gastro.hr