Hit sezone: Orašasti pire od celera

Thinkstock
Dobro poznati prilog jelima učinite zanimljivijim uz pomoć celera i lješnjaka
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 309

 

Recepti Pileći file omotan pršutom s kuhanom rižom i celerom na maslacu

juha Juha od crvene leće i celera

 

Potrebno vam je

  • 1000 g celer, korijen
  • 1000 g krumpir, zreli
  • 0.50 šalica vrhnje kiselo (20% masti)
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 100 g maslac, neslani
  • svježe mljeveni papar
  • 0.25 šalica lješnjak ,suhi
  • 1 žlica ulje od lješnjaka

 

brzo i jednostavno Ovo grije: Pripemite se za kremastu juhu od celera

 

Priprema

  1. Narezani celer i krumpir prekriti hladnom vodom u većoj posudi, posoliti i zagrijati do vrenja. Smanjiti jačinu vatre i kuhati oko 20-25 minuta. Povrće je kuhano kada se može lako probosti vilicom.
  2. Kuhano povrće procijediti i usitniti do pirea pomoću gnječilice ili preše za krumpir.
  3. Dobiveni pire držati na laganoj vatri i miješati oko 2 minute kako bi isparila prisutna tekućina.
  4. Umiješati maslac u pire, po nekoliko kockica odjednom miješajući da se ravnomjerno rasporedi pa maknuti sa vatre.
  5. U međuvremenu, mlijeko i vrhnje zagrijati u manjoj posudi i postepeno umiješati u pire. Začiniti sa soli i paprom.
  6. Za posebno glatku i kremastu smjesu, pire se može dodatno protisnuti kroz sito.
  7. Pošpricati s uljem lješnjaka i po želji posipati tostiranim lješnjacima.
Posjeti Gastro.hr