Recepti 13. listopada 2014.

Pileći file omotan pršutom s kuhanom rižom i celerom na maslacu

gastro postao gastro.24sata.hr
Donosimo vam recept za brz, jednostavan i kompletan obrok koji će se svima svidjeti.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 354

Potrebno vam je

  • 320 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kriška pršut
  • 100 g riža, nepolirana
  • 1 dl vino bijelo
  • 5 dl pileći temeljac
  • 200 g celer stabljika
  • maslac, neslani
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Pileći file posolite i popaprite. Pecite meso u grill-tavi bez masnoće po dvije, tri minute sa svake strane. Omotajte ga pršutom i pecite u pećnici još desetak minuta.
  2. Narežite celer na tanke trake i kratko blanširajte u slanoj vodi. Stavite na maslac neposredno prije posluživanja. Prema želji, dodatno posolite.
  3. U vruću tavu ulijte vino, pustite da alkohol ispari, dodajte povrtni temeljac i u tome kuhajte rižu dok ne omekša.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.