gastro postao
Donosimo vam recept za brz, jednostavan i kompletan obrok koji će se svima svidjeti.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 354
Potrebno vam je
- 320 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kriška pršut
- 100 g riža, nepolirana
- 1 dl vino bijelo
- 5 dl pileći temeljac
- 200 g celer stabljika
- maslac, neslani
- sol
- papar
Priprema
- Pileći file posolite i popaprite. Pecite meso u grill-tavi bez masnoće po dvije, tri minute sa svake strane. Omotajte ga pršutom i pecite u pećnici još desetak minuta.
- Narežite celer na tanke trake i kratko blanširajte u slanoj vodi. Stavite na maslac neposredno prije posluživanja. Prema želji, dodatno posolite.
- U vruću tavu ulijte vino, pustite da alkohol ispari, dodajte povrtni temeljac i u tome kuhajte rižu dok ne omekša.
Izvor Skuhatćute