Mađarica je jedan od omiljenih blagdanskih kolača, imamo odličan recept!
Sitnice koje bezuvjetno darujemo drugima. Voljela bih da te sitnice budu prisutne svih 365 dana u godini, ali teško. Bojim se da je sve prolazno. Isto je i s kolačima. Neke, kao što je primjerice mađarica, radit ćemo samo za vrijeme blagdana, a mogli bi joj dati šansu i više puta.
Toliko kremasta, puna okusa, sa savršenim prhkim korama koje se tope u ustima, idealna je za sve prigode.
Prava mađarica sadrži čokoladu, a ne puding od čokolade
Prava mađarica u sebi sadrži čokoladu, ne puding. S pudingom možete napraviti “lažnu” mađaricu koja je isto odličnog okusa, rekla bih i savršenog, iako nikada ne može zamijeniti pravi recept. Kore vam moraju djelovati sirove, ali zapravo pečene. Ako ih pečete predugo dobit ćete hrskavu koru koja nije za upotrebu. Stoga je vrijeme i način pečenja bitna stvar prilikom izrade.
Da vas više ne zamaram uvodom, u nastavku pročitajte recept za kraljicu kolača i bezvremenski klasik - mađaricu
ZA TIJESTO: Od navedenih sastojaka zamijesi tijesto i podijeli ga na 4 dijela.
Svaki dio razvaljaj na pobrašnjenoj podlozi jako tanko, te stavi na papir za pečenje.
Zajedno s papirom stavi na pleh i peci u prethodno zagrijanoj pećnici na 160°C, 4 minute.
KREMA I GLAZURA: Od litre mlijeka odvoji 4 dl, ostatak stavi zakuhati zajedno sa šećerom.
U 4 dcl mlijeka dodaj brašno i promiješaj da se ne stvore grudice. Zatim dodaj smjesu u mlijeko sa šećerom te miješaj dok ne provrije.U dobivenu smjesu dodaj čokoladu i prosijani kakao u prahu te miješaj dok se ne otopi.
Pusti da se ohladi, dodaj izrađeni maslac te sve sjedinit Ohlađene kore premaži pripremljenom kremom.
Ako ne želiš raditi s čokoladom, možeš napraviti kremu s pudPusti da se ohladi, dodaj izrađeni maslac te sve sjedinit Ohlađene kore premaži pripremljenom kremom.ingom (opcija br. 2). Od mlijeka odvoji 4 dcl, ostatak stavi zajedno sa šećerom zakuhati.
U odvojeni dio mlijeka dodaj brašno, kakao i puding te izmiksaj da se ne stvore grudice. Kada mlijeko zavrije dodaj čokoladu smjesu te miješaj dok se ne zgusne i dok ne zakuha. Makni s vatre, pusti da se ohladi te dodaj maslac.
Za kraj, napravi glazuru tako da otopiš čokoladu s malo ulja te preliješ po kolaču.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.