Kolumne 20584 prikaza 06. ožujka 2018.

Sasvim poseban, super sočan kolač od limuna

Nevena Josipović
Ispratili smo veljaču, napokon! Nekako u zraku osjećam proljeće iako se sunce još bori s ovom teškom hladnoćom.. Da pozdravim ove lijepe dane što nam dolaze, odlučila sam napraviti kolač s limunom.

Sačuvala sam par domaćih limuna, pa ću ih iskoristiti za ovaj brz i jednostavan kolač. Toliko se topi u ustima da je božanstven. I još ovaj fini preljev po njemu, savršeno! 

Brzo se priprema, i da vam odmah kažem, smjesa će biti malo gušća nego ste naviknuli na smjese za biskvit, ali će zato opravdati vaša očekivanja. 

 

Možda vas zanima... Oreo cheesecake - ljubav na prvi pogled i zalogaj Kolumne

 

U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.

 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

 

Sastojci:

  • 18 dag maslaca
  • 18 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica jednog limuna
  • 3 jaja
  • 18 dag oštrog brašna
  • 1 (kavena) žličica praška za pecivo

Za preljev će vam trebati:

  • 10 dag šećera u prahu
  • Sok jednog limuna

Priprema:

  1. Za početak odmah napravite snijeg od bjelanjaka i stavite ga sa strane.
  2. Maslac sobne temperature dobro izmiksajte.
  3. Dodajte šećer i vanilin šećer te ponovo izmiksajte dok se šećer ne sjedini s maslacem.
  4. Zatim dodajte naribanu koricu limuna (ako ste u mogućnosti koristite domaći), te žutanjke.
  5. Miksajte te naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano sa žličicom praška za pecivo.
  6. Sve dobro sjedinite.
  7. Kao što sam prethodno napisala smjesa će vam biti nešto gušća, ali ne brinite. Krajnji ishod će vas oduševiti. Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C.
  8. Kalup koji ćete koristiti malo nauljite i pospite brašnom (ali jako malo).
  9. Smjesu stavite u kalup i poravnajte.
  10. Prvih 10 minuta pecite na 200°C a zatim smanjite na 170°C pa pecite još 20 minuta.
  11. Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.
  12. Da biste napravili preljev šećer pomiješajte sa sokom limuna dobro ga sjedinite i prelijte po ohlađenom biskvitu.

Dobar tek!
 

 | Author: Nevena Josipović Nevena Josipović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.