Sačuvala sam par domaćih limuna, pa ću ih iskoristiti za ovaj brz i jednostavan kolač. Toliko se topi u ustima da je božanstven. I još ovaj fini preljev po njemu, savršeno!
Brzo se priprema, i da vam odmah kažem, smjesa će biti malo gušća nego ste naviknuli na smjese za biskvit, ali će zato opravdati vaša očekivanja.
U nastavku potražite recept, a za još slasnih ideja naše nove kolumnistice Nevene, posjetite blog Bake Cakes ili istoimeni Instagram profil i Facebook stranicu.
Sastojci:
- 18 dag maslaca
- 18 dag šećera
- 1 vanilin šećer
- naribana korica jednog limuna
- 3 jaja
- 18 dag oštrog brašna
- 1 (kavena) žličica praška za pecivo
Za preljev će vam trebati:
- 10 dag šećera u prahu
- Sok jednog limuna
Priprema:
- Za početak odmah napravite snijeg od bjelanjaka i stavite ga sa strane.
- Maslac sobne temperature dobro izmiksajte.
- Dodajte šećer i vanilin šećer te ponovo izmiksajte dok se šećer ne sjedini s maslacem.
- Zatim dodajte naribanu koricu limuna (ako ste u mogućnosti koristite domaći), te žutanjke.
- Miksajte te naizmjenično dodajte snijeg od bjelanjaka i brašno pomiješano sa žličicom praška za pecivo.
- Sve dobro sjedinite.
- Kao što sam prethodno napisala smjesa će vam biti nešto gušća, ali ne brinite. Krajnji ishod će vas oduševiti. Pećnicu prethodno zagrijte na 200°C.
- Kalup koji ćete koristiti malo nauljite i pospite brašnom (ali jako malo).
- Smjesu stavite u kalup i poravnajte.
- Prvih 10 minuta pecite na 200°C a zatim smanjite na 170°C pa pecite još 20 minuta.
- Kada je biskvit pečen izvadite ga iz kalupa i pustite da se ohladi.
- Da biste napravili preljev šećer pomiješajte sa sokom limuna dobro ga sjedinite i prelijte po ohlađenom biskvitu.
Dobar tek!