gastro postao
Juha od celera vrlo je jednostavna za pripremu, a oduševit će vas svojim osebujnim okusom!
Čak će i one najizbirljivije natjerati na repete. Uz to što je fina, ova juha iznimno je zdrava, zasitna i dijetna. Idealna je za večeru ili međuobrok.
Potrebno vam je:
- 3 kom celera
- 20 g maslaca
- 2 dl kiselog vrhnja
- 2 žlica oštrog brašna
- 1 mala žlica šećera
- 1 žumanjak
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 kom slanine
- 0.50 l pileći temeljac
Priprema:
- Ogulite celer pa ga operite. Izrežite ga na kolutiće i stavite pirjati na maslacu dok ne omekša. Dolijte jednu, dvije zaimaču vode te propasirajte štapnim mikserom. Zatim dolijte temeljac.
- Pustite da provrije i uz stalno miješanje dodajte vrhnje razmućeno s brašnom. Zašećerite, posolite i umiješajte umućeni žumanjak. Sve dobro promiješajte i pospite sitno sjeckanim peršinom.
- Slaninu prepržite na tavi s debelim dnom bez masnoće sve dok ne postane hrskava. Natrgajte je na komadiće i stavite na sredinu tanjura juhe. Možete uz nju poslužiti i kockice preprženoga kruha.