Cezar pizza - slasno jelo od ostataka piletine

Lidija Lončarić Cezar pizza
Skuhali smo previše, a zatim dobro razmislili i smislili genijalnu pizzu koja okusom podsjeća na omiljenu Cezar salatu. Umjesto piletine možeš koristitit i ostatke božićne purice!
Vidi originalni članak

Tijesto zamijesi na klasičan način ili, za bržu pripremu, upotrijebi kupovno, a zatim ga premaži aromatičnim maslacem u kojem se pržio češnjak. Obrati pažnju na tijek prženja, češnjak vrlo lako zagori i postaje gorak.

Pripremi se na to da će od pripreme ove pizze zamirisati cijela kuhinja, a uz dodatak jednostavnog umaka na bazi grčkog jogurta i svježe, hrskave salate, uživat ćete u slasnoj pizzi boljoj čak i od originalne Cezar salate. 

 

SIR, SIR, SIR Subotom: Pizza s kremastim nadjevom za prste polizati

 

Količine prilagodite sebi, koristite kvalitetnu mozzarellu i topljivi sir, a kada pizzu jednom izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još je jednom premažite ostatkom aromatiziranog maslaca. Dobit ćete ručak prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate. 

 

Novo ruho starog hita Pizza na kruhu - novi trend koji naprosto obožavamo

 

Cezar pizza s ostacima piletine

Sastojci:

  • tijesto za pizzu
  • ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
  • 100 g maslaca
  • 2 režnja češnjaka
  • 3 cherry rajčice
  • mozzarella i drugi topivi sir po želji
  • bosiljak
  • zelena salata
  • grčki jogurt
  • maslinovo ulje
  • svježi peršin
  • limun
  • masline

 

ne bacaj hranu Slavni chef savjetuje kako iskoristiti stari kruh


Postupak:

  1. U posudi otopi maslac, dodaj mu sitno sjeckani češnjak i pirjaj dok češnjak ne poprimi boju. Nemoj se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
  2. Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu.
  3. Premaži ga maslacem u kojem se pirjao češnjak.
  4. Na tako premazano tijesto dodaj nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji te masline. Pospi s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
  5. Peci na 250 stupnjeva na donjoj rešetci u pećnici, a za to vrijeme pripremi umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješaj. Dva lista zelene salate nasjeckaj na trakice.
  6. Kada je pizza gotova, pustit da odmori nekoliko minuta, a zatim je reži na trokute, dodaj malo umaka i zelene salate i uživaj.

 

kad si u žurbi... Brzi curry od ostataka pečene piletine

 

Posjeti Gastro.hr