Recepti 04. prosinca 2023.

Ugrij se uz brzinski pileći ramen

Pileći ramen
Brzinski pileći ramen kompletan je obrok koji ne zahtijeva dugu pripremu foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo jelo ne zahtijeva puno namirnica, a u njemu možeš iskoristiti i komade pilećeg mesa koji su ti ostali od pečenja

Slavna američka kuharica, zvijezda kulinarskih emisija na kanalu Food Network i autorica brojnih knjiga recepata Ina Garten, poznatija kao Bosonoga kontesa, ima najbolji recept za brzu pileću ramen juhu. Osmislila ga je, otkriva, tijekom lockdowna, od namirnica koje je imala kod kuće…

"Kad je počela pandemija, napunila sam smočnicu. Među ostalim, kupila sam i instant tjesteninu za ramen koja je odličan dodatak juhi i jako se brzo priprema i tad mi je sinula ideja o ovoj juhi“, govori Bosonoga kontesa koja je recept objavila u svojoj novoj knjizi "Go-To Dinners" i dodaje kako je prednost ovog jela to što je brzo gotovo, ali ne gubi na okusu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ina Garten (@inagarten)

Ina napominje - ako ti je ostalo pilećeg mesa od pečenja možeš ga iskoristiti upravo u ovoj juhi. Količine u receptu predviđene su za 6 gladnih osoba, a ukupno vrijeme pripreme i kuhanja je sat i 10 minuta.

U ramen, naravno, možeš dodati i kuhano jaje, klice i ostale dodatke, iako nisu navedeni u receptu. Bok choy možeš zamijeniti blitvom.

 | Author: Thinkstock U svoj ramen možeš, naravno, dodati i njegov tradicionalni sastojak - kuhana jaja foto: Thinkstock

Brzi pileći ramen

Sastojci:

  • pileća prsa, s kostima
  • 4 žlice ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice papra
  • 1 i 1/2 šalica nasjeckanog luka
  • 2 šalice mrkve, nasjeckane na kolutiće (cca 3 srednje mrkve)
  • 3 žličice usitnjenog svježeg đumbira
  • 1 žličica usitnjenog češnjaka
  • 10 šalica pilećeg temeljca
  • 1 žličica soja sosa
  • rezanci za ramen
  • 2 komada bok choya
  • 6 komada mladog luka

 

Možda vas zanima... Ramen - kako su Japanci učinili klasičnu juhu zanimljivom Kolumne

 

Postupak:

  1. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Stavi pileća prsa u pleh za pečenje, s kožicom prema gore. Namaži ih jednom žlicom ulja, posoli i popapri. Peci u pećnici 30 do 40 minuta. Pusti da se hladi oko 5 minuta, makni kožicu i kosti, meso usitni na veće komade. Stavi sa strane.
  2. U međuvremenu, u velikoj posudi zagrij 3 žlice ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i dinstaj uz povremeno miješanje, dok ne omekša, 6-8 minuta. Dodaj mrkvu, dinstaj dalje, uz povremeno miješanje, oko 5 minuta. Dodaj đumbir i češnjak, dinstaj uz često miješanje oko 1 minutu. Dodaj pileći temeljac, pusti da zakuha. Smanji vatru i pusti da lagano krčka oko 10 minuta.
  3. Dodaj piletinu i soja sos – možeš staviti i više soja sosa od 1 žlice ako ti tako odgovara. Bok choy nareži na dijagonalne trakice, stabljike dodaj u juhu, a listove ostavi sa strane. Dodaj i tjesteninu. Neka se kuha dok tjestenina ne bude gotova. Makni s vatre, dodaj listove bok choya i mladi luk. Posluži vruće.

Savjet više:

Juhu možeš pripremiti i unaprijed te zamrznuti. Skuhaj juhu, sve do trenutka kada dodaješ tjesteninu, ohladi i zamrzni. Kada je želiš poslužiti, juhu odmrzni, zagrij do vrenja i dodaj rezance, bok choy i mladi luk.

 

Ramen Možda vas zanima... Tajna fantastičnih japanskih rezanaca: Kamena sa - ramena! Kolumne

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.