Ovaj čokoladni tart moraš odmah isprobati!

Razvan Mirel/Unsplash Tart od čokolade
Kremasti tart od čokolade možeš napraviti za samo pola sata, a nije ga potrebno ni peći!
Vidi originalni članak

Hrskava podloga od keksa i maslaca i bogati sloj ganachea od tamne i mliječne čokolade recept su za sreću! Ovaj tart napravit ćeš za samo pola sata, nećeš isprljati hrpu suđa niti se umoriti. Uz to, možeš ga bez problema napraviti čak i ako nemaš iskustva u pripremi slastica. 

 

slatki gušti Tart od naranče i badema za posebne prilike

 

Tart je dovoljan za 8 porcija, a u hladnjaku može stajati čak 3 do 4 dana. Obavezno ga pokrij kako ne bi navukao miris i aromu drugih namirnica. U slast!

Jednostavan tart od čokolade

Sastojci - za podlogu:

Sastojci - za kremu:

  • 175 g nasjeckane tamne čokolade
  • 175 g nasjeckane mliječne čokolade
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca

Postupak:

  1. Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22 ili 24 cm. 
  2. Stavi podlogu pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi.
  3. Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi. 
  4. Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći. 

 

slatki hedonizam Brzi tart od čokolade - recept Marthe Stewart

 

Posjeti Gastro.hr