gastro postao
Kremasti tart od čokolade možeš napraviti za samo pola sata, a nije ga potrebno ni peći!
Hrskava podloga od keksa i maslaca i bogati sloj ganachea od tamne i mliječne čokolade recept su za sreću! Ovaj tart napravit ćeš za samo pola sata, nećeš isprljati hrpu suđa niti se umoriti. Uz to, možeš ga bez problema napraviti čak i ako nemaš iskustva u pripremi slastica.
Tart je dovoljan za 8 porcija, a u hladnjaku može stajati čak 3 do 4 dana. Obavezno ga pokrij kako ne bi navukao miris i aromu drugih namirnica. U slast!
Jednostavan tart od čokolade
Sastojci - za podlogu:
- 24 Oreo keksa
- 80 g maslaca
Sastojci - za kremu:
- 175 g nasjeckane tamne čokolade
- 175 g nasjeckane mliječne čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
Postupak:
- Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22 ili 24 cm.
- Stavi podlogu pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi.
- Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi.
- Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.