Orahnjača je oduvijek bila jedna od mojih omiljenih slastica. Ali naravno, isključivo u verziji u kojoj sloj oraha po debljini premašuje sloj tijesta... Velik broj pripremit će je za ovu subotu kada obilježavamo blagdan Svih svetih
Orahnjača mora biti sočna i točka. Inače to nije to. Tek sam ju nedavno počela sama pripremati jer je ona oduvijek glasila za nešto što pripremaju bake. Njihova čarobna ruka, osjećaj i iskustvo su ono što orahnjaču čini kvalitetnom.
No znate što? To uopće nije istina. Ne kažem da bakina orahnjača nema poseban šarm, no ni ova nije ništa manje ukusna. Dapače. I uz sve to, postupak nije nimalo kompliciran.
Druge recepte potražite na Instagram profilu Sweet 'n' Salty!
Savršena orahnjača - prhka i sočna, s bogatim nadjevom
Orahe je uvijek bolje samljeti mlincem, ukoliko ga imate, nego koristeći multipraktik. Velike brzine mljevenja orašastih plodova u raznim sjeckalicama i multiprakticima dovode do ispuštanja ulja iz oraha, a dobar stari mlinac vam daje točno ono što u ovom slučaju trebate.
Ovih dana odlično će pasati i ovi slatki blagdanski klasici...