Cheesecake je uvijek dobra ideja, posebno ako je ovako ukusan i tako se lako priprema
Postoji jednak broj recepata za cheesecake koliko je i ljudi koji ih pripremaju, ali ovakav još sigurno niste probali. Baskijski cheesecakenastao je krajem prošlog stoljeća u Španjolskoj.
Baskijski cheesecake okusom je sličan portugalskim pecivima od lisnatog tijesta ispunjenim slatkom kremom od vrhnja, a ono što nam se najviše sviđa - priprema je idealna za sve one koji uživaju u maloj dozi kaosa.
Napokon cheesecake koji ne treba izgledati savršeno! Dapače!
Baskijski cheesecake ne treba biti savršenog oblika, ne moraš se truditi da je svaki komadić torte na svom mjestu ili se previše brinuti oko detalja kao što to primjerice radimo s francuskim slasticama. Isprobaj naš recept za baskijski cheesecake s narančom i pritom se dobro zabavi.
Baskijski cheesecake nedooljiva je slastica
foto: Break or Bake/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Baskijski cheesecake s narančom i klinčićem
20 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Krem sir
900
g
Šećer
200
g
Smeđi šećer
100
g
Jaje
6
kom
Slatko vrhnje
400
ml
Narančina korica
1
kom
Sok od naranče
2
žlica
Sol
0,50
žličica
Ekstrakt vanilije
1
žličica
Klinčić u prahu
0,50
žličica
Liker od naranče
1
žlica
Brašno
35
g
Postupak
Zagrij pećnicu na 230 stupnjeva i okrugli kalup za torte obloži papirom za pečenje tako da nekoliko centimetara viri iz kalupa.
U velikoj posudi mikserom izmiksaj krem sir, šećer i smeđi šećer dok ne dobiješ glatku smjesu.
Dodaj jedno po jedno jaje i miješaj mikserom na niskoj brzini dok se ne sjedine.
U smjesu dodaj slatko vrhnje, koricu i sok od naranče, sol, vaniliju, klinčić i liker od naranče te sve dobro umiješaj.
Na kraju dodaj brašno, temeljito izmiješaj i izlij u pripremljeni kalup.
Tortu peci u sredini pećnice oko 35 do 40 minuta, odnosno dok površina ne bude ravnomjerno tamno smeđa, a sredina i dalje lagano meka.
Izvadi tortu iz pećnice i ostavi da se hladi na sobnoj temperaturi oko 1 sat , a nakon toga u hladnjaku barem 4 sata.
Posluži hladno, uz kavu ili omiljeni ljetni napitak.
Isprobaj i ove neodoljive varijante baskijskog cheesecakea:
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.