Pastirska pita s nadjevom od cvjetače sjajna je ideja za ručak

Shutterstock
Ovo jelo bit će hit kako kod mladih, tako i kod starijih...
Vidi originalni članak

Nadjev od cvjetače i graha nedvojbeno je zasitniji od tradicionalnog nadjeva s krumpirom koji dolazi u receptima o pastirskoj piti. Ovaj je jednako, ali ne i više ukusan, a tvoji ukućani neće ni primijetiti da si zamijenila namirnice! Odvoji 45 minuta i napravi jelo koje osim svježe i izravno iz pećnice, možeš zamrznuti i podgrijati onda kada će ti najviše odgovarati!

Također, osim ove, standardne verzije, postoji i vegetarijanska u kojoj govedinu zamijeniti možeš tempehom. 

 

začinjeno s ljubavlju Raskošna pastirska pita ručak je za sve generacije

 

Sastojci:

  • 650 - 700 g krte govedine
  • 1 mala ili srednje velika glava cvjetače, narezana na velike komade
  • 1 veliki luk, narezan na četvrtine
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 240 g šampinjona
  • sol, papar po želji
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 180 mL paste od rajčice
  • 125 mL vode
  • 280 g kuhanog graha, ocijeđenog i ispranog

Priprema:

  1. U veliki lonac stavi cvjetaču i prekrij ju vodom. Neka se kuha na velikom plameniku dok ne proključa, a ona nastavi kuhati na srednje jakoj vatri oko 10 minuta, sve dok ne omekša.
  2. Pećnicu zagrij na 190 stupnjeva.
  3. U multipraktiku usitni luk i češnjak.
  4. Na srednje jakoj vatri zagrij 1 žličicu maslinovog ulja u velikom loncu, Dodaj smjesu luka i češnjaka, gljive i govedinu. Posoli i popapri po želji. Kuhaj dok govedina ne poprimi smećkastu boju, odnosno oko 5 do 10 minuta.
  5. U manjoj posudi pomiješaj pastu od rajčice i vodu te dobivenu smjesu dodaj u lonac s govedinom. Po želji dodaj kajenski papar i isključi plamenik.
  6. Ocijedi cvjetaču, vrati ju u lonac i dodaj 2 žlice maslinovog ulja, sol i papar po želji te (bijeli) grah. Štapnim mikserom izmiksaj kako bi dobila glatku smjesu.
  7. Prebaci smjesu govedine u posudu za pečenje. Rasporedi ravnomjerno. Dodaj zatim na vrh smjesu sa cvjetačom. Peci 20 do 30 minuta dok se u složencu ne pojave mjehurići.
  8. Posluži toplo!

U slast!

 

Britanski klasik Za nedjeljni ručak: Pastirska pita made in GB 50 shades of hunger Slasna verzija pastirske pite s purećim mesom made in uk Recept dana: Pastirska pita s janjetinom

Posjeti Gastro.hr