Pečene lovrate

Popržite ribu, popržite povrće i vrlo bro ćete uživati u ukusnom talijanskom specijalitetu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 14

Potrebno vam je

  • 4 mala žlica limunov sok
  • 1 kom luk ,crveni
  • 0.50 kom crvena paprika
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 0.50 kom patlidžan
  • 2 kom komorač, glavica
  • 3 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 8 žlica ulje suncokretovo
  • svježe mljeveni papar
  • 2 žlica pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Ribu operite, obrišite, nakapajte limunovim sokom i pustite da pokriveno miruje 15 minuta.
  2. Povrće ogulite, očistite ili operite i narežite na kocke. Češnjak ogulite, krupno nasjeckajte i zdrobite s pola žličice soli. Rajčice sitno narežite.
  3. U tavi ugrijte polovicu ulja. Povrće s češnjakom, navrškom noža papra i začinskim biljem popržite i pokriveno pirjajte 10 minuta na blagoj vatri.
  4. Ribe obrišite, natrljajte žličicom soli i navrškom noža papra, pa ih uvaljajte u brašno.
  5. Ugrijte ostatak ulja, na njemu popržite ribe, zatim ih pokrijte i na vrlo blagoj vatri pecite još oko 20 minuta. Za vrijeme pečenja dvaput preokrenite. Povrh riba stavite pirjano povrće.
Posjeti Gastro.hr