gastro postao
Popržite ribu, popržite povrće i vrlo bro ćete uživati u ukusnom talijanskom specijalitetu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 14
Potrebno vam je
- 4 mala žlica limunov sok
- 1 kom luk ,crveni
- 0.50 kom crvena paprika
- 1 kom tikvice, zelene
- 0.50 kom patlidžan
- 2 kom komorač, glavica
- 3 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 2 kom rajčica, crvena
- 8 žlica ulje suncokretovo
- svježe mljeveni papar
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Ribu operite, obrišite, nakapajte limunovim sokom i pustite da pokriveno miruje 15 minuta.
- Povrće ogulite, očistite ili operite i narežite na kocke. Češnjak ogulite, krupno nasjeckajte i zdrobite s pola žličice soli. Rajčice sitno narežite.
- U tavi ugrijte polovicu ulja. Povrće s češnjakom, navrškom noža papra i začinskim biljem popržite i pokriveno pirjajte 10 minuta na blagoj vatri.
- Ribe obrišite, natrljajte žličicom soli i navrškom noža papra, pa ih uvaljajte u brašno.
- Ugrijte ostatak ulja, na njemu popržite ribe, zatim ih pokrijte i na vrlo blagoj vatri pecite još oko 20 minuta. Za vrijeme pečenja dvaput preokrenite. Povrh riba stavite pirjano povrće.