Pileća prsa iznenađenja

Iznenadite svoje nepce ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 490

 

mirisni ručak Novi okusi: Pileća prsa s pestom od bučinih sjemenki

 

Potrebno vam je

  • 800 g piletine (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlice maslaca
  • 250 g šampinjona
  • 2 mlada luka
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 mala žlica kukuruznog škroba
  • 1 dl pjenušca
  • papar
  • sol

 

Ručak i pol'! Pečena pileća prsa s nadjevom od kruha i peršina

 

Priprema

  1. Prsa posolite, popaprite i prelijete pjenušcem.
  2. Poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta.
  3. Prsa izvadite u zdjelu, a u posudu dodajte slatko vrhnje i razmućeno škrobno brašno (u jednoj žlici vode).
  4. Sve dobro izmiješajte, kratko prokuhajte i prelijte preko pilećih prsa.
  5. Posudu sada namažite maslacem. Dno ravnomjerno posipajte lukom. Na luk stavite pileća prsa koja prekrijete šampinjonima i pirjajte 30 minuta.
  6. Poslužite toplo, s pireom ili rižom.

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr