gastro postao
Iznenadite svoje nepce ukusnim i sočnim pilećim prsima u kombinaciji sa šampinjonima
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 490
Potrebno vam je
- 800 g piletine (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlice maslaca
- 250 g šampinjona
- 2 mlada luka
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 mala žlica kukuruznog škroba
- 1 dl pjenušca
- papar
- sol
Priprema
- Prsa posolite, popaprite i prelijete pjenušcem.
- Poklopljeno kuhajte na srednjoj vatri oko 20-30 minuta.
- Prsa izvadite u zdjelu, a u posudu dodajte slatko vrhnje i razmućeno škrobno brašno (u jednoj žlici vode).
- Sve dobro izmiješajte, kratko prokuhajte i prelijte preko pilećih prsa.
- Posudu sada namažite maslacem. Dno ravnomjerno posipajte lukom. Na luk stavite pileća prsa koja prekrijete šampinjonima i pirjajte 30 minuta.
- Poslužite toplo, s pireom ili rižom.
Dobar tek!