Piletina obložena orasima i umakom od meda i senfa

Stockfood
Premažite pileća prsa mješavinom meda i senfa, posipajte krušnim mrvicama i orasima te zapecite u pećnici
Vidi originalni članak

Piletinu obložite orasima, dodajte joj aromatičnu mješavinu meda i senfa, a zatim sve zajedno ubacite u pećnicu i ispecite do zlatne boje.

 

Jednostavno, a raskošno Predblagdanska nedjelja uz aromatičnu piletinu

 

Orasi, med i senf sjajno će se spojiti na nježnom mesu kao što je piletina, pa ih tako možete poslužiti uz jači prilog kao što je hrskavo pečeni krumpir. 

Također, ovako pripremljena piletina odlično će se složiti i uz heljdu.

 

Za prste polizati! Ljepljiva i aromatična piletina u pivu i medu

 


Potrebno vam je:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 230 g oraha
  • 115 g krušnih mrvica
  • 1 mala žlica list bosiljka
  • 4 pileća fileta
  • 25 g meda
  • 25 g senfa
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 400°C.
  2. Izmrvite orahe te u njih umiješajte krušne mrvice i bosiljak.
  3. Začinite solju i paprom.
  4. Prekrijte površinu piletine medom i senfom.
  5. Nakon toga pospite piletinu mješavinom od oraha.
  6. Stavite u posudu za pečenje te poprskajte s dvije žlice ulja.
  7. Pecite 15-20 minuta.
  8. Premažite pileća prsa mješavinom meda i senfa, posipajte krušnim mrvicama i orasima te zapecite u pećnici.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr