Piletina s jabukom, lukom i slatkim umakom

Thinkstock
Tri potpuno nova sastojka u novom spoju u potpunosti bi vas mogli raspametiti!
Vidi originalni članak

Jabuka, luk i slatki umak koji ćete dobiti pomoću jabučnog octa odlično će se spojiti s finom, mekom i sočno ispečenom piletinom. Ako ste u prilici, svakako koristite domaći ocat za još bogatiji okus. Ovakav ručak poslužite uz rižu, tjesteninu ili pak neki drugi prilog po želji. Složit će se baš sa svime!

 

Brzo i ukusno Brzi pileći bataci u hrskavoj aromatičnoj korici

 

Potrebno vam je:

  • 800 g piletine
  • 3 žlice brašna
  • 1 veći luk
  • 1 veća jabuka
  • 3 žlice octa od jabuke
  • 300 ml temeljca
  • 2 žlice maslaca
  • 4 žlice sjeckanog peršina
  • Ulje
  • Sol, papar

 

Danas kuhamo! Pilav - novo ruho pilećeg rižota

 

Postupak pripreme:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
  2. Piletinu začinite soli i paprom, uvaljajte ih u brašno.
  3. Zapecite piletinu na vrućem ulju sa svih strana.
  4. Prebacite u posudu za pečenje i ubacite u pećnicu.
  5. Nasjeckajte luk i jabuku pa ih bacite na istu tavu u kojoj ste pekli meso.
  6. Pirjajte oko dvije minute.
  7. Dodajte ocat pa drvenom kuhačom ostružite sve ostatke od mesa i promiješajte.
  8. Kuhajte sve dok tekućina ne postane malo gušća.
  9. Maknite s vatre, začinite soli i paprom i dodajte maslac.
  10. Piletinu izvadite iz pećnice nakon desetak minuta i dodajte joj jabuku, luk i umak.
  11. Vratite u pećnicu na još pet minuta pa poslužite toplo.
  12. Na kraju pospite svježim peršinom.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr